Caipirinha s limetkou
Koktejl ze světlého jihoamerického rumu a třtinového cukru s limetkou.
Doba přípravy 3 minuty
Ingredience
Recept na 1 nápoj: | |
5 cl | cachaca (nebo jiný jihoamerický rum) |
1 ks | větší limetka |
2 lžičky | hnědého třtinového cukru |
drcený led | |
brčko |
Postup
1. Tento koktejl mícháme přímo ve skle, nejprve si vychladíme sklenici tak, že ji naplníme ledem a krouživým pohybem na jednu stranu ochladíme stěny sklenice (vyfrapujeme)
2. Dobře omytou limetku nakrájíme na 8-10 dílků a vložíme je na dno sklenice na whisky (old fashioned)
3. Přidáme dvě lžíce hnědého cukru a lžičkou nebo pomocí barmanského drtítka přímo ve sklenici limetky s cukrem pomačkáme a podrtíme
4. Přilijeme rum a přidáme drcený led, zamícháme
5. Vložíme brčko a ihned podáváme.
Doporučení:
Nemáte-li drtič ledu, ledovou tříšť můžete připravit tak, že led rozmixujete v mixéru s trochou vody a pak slijete vodu nebo led můžete v utěrce rozdrtit paličkou na maso.
Další recepty najdete na: http://www.receptyonline.cz/