Čajový punč
Dejte si něco na zahřátí
Horký nápoj z čaje, bílého vína, citrónového a vanilkového cukrového sirupu a vodky.
Ingredience
Recept na 2 porce: | |
1 dl | bílého vína |
15 cl | černého čaje |
6 cl | vodky |
5 cl | citrónového cukrového sirupu |
1 cl | vanilkového cukrového sirupu |
1 lžíce | citrónové šťávy |
1 lžíce | pomerančové šťávy |
2 ks | plátky citrónu nebo pomeranče |
Postup
1. Do hrnce nalijeme čaj, sirupy, víno a postavíme na oheň, vše nahřejeme téměř do bodu varu (nevaříme!)
2. Přidáme šťávu z citrusových plodů a nalijeme do předem předehřátých sklenic
3. Přilijeme vodku
4. Ihned podáváme, zdobíme plátkem citrónu nebo pomeranče.
Poznámka:
U přípravy punčů se snažíme dodržovat tato pravidla:
- voda musí být čerstvě svařená
- nikdy nenaléváme horkou vodu přímo na destilát (potlačíme tím aroma lihoviny)
- destilát naléváme nejlépe těsně před podáváním na konci přípravy
- sklenice na punče předem nahřejeme a dbáme, aby nebyly mastné
- příliš nesladíme.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz