Candát na bílém víně

Candát zapečený na másle s bílým vínem

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Bílé víno 1 sklenka 
  • Candát 1000 g 
  • Citron  
  • Máslo 2 lžíce
  • Mouka hladká 1 lžička
  • Sůl

 

Postup

 

Candáta stáhneme, vykostíme a osolíme. V kastrole rozpustíme máslo, vložíme půlky candáta, přilijeme víno se stejným dílem vody a necháme přijít k varu. Pak candáta vložíme do vymaštěné zapékací mísy a upečeme. Z mouky a másla připravíme asi 3 kuličky, vhodíme je do šťávy z ryby a rozmícháme. Necháme přejít varem a přelijeme přes rybu.

Podáváme s dílky citronu.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz