Carpaccio vegetariánské
Vegetariánského carpaccio - další verze této skvělé pochoutky
Doba přípravy 20 minut
Ingredience
- Bazalka pár lístků
- Okurka 4 ks
- Olivový olej panenský, podle potřeby
- Olivy zelené a černé, 100 g
- Ostatní jemný ovčí sýr, 300 g
- Ostatní cherry rajská jablíčka, 200 g
- Pepř
- Sůl
Postup
Sýr oloupeme a nakrájíme na nepříliš silné plátky. Okurky nakrájíme na tenoučká kolečka. Rajská jablíčka omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na čtvrtky. V misce rozpustíme sůl a pepř v citronové šťávě a nakonec přidáme olej, vše dobře promícháme. Na servírovací mísu rozprostřeme ovčí sýr, na něj okurky a rajská jablíčka, pokapeme směsí oleje a citronu. Ozdobíme lístky bazalky a hned podáváme. Podáváme s opečeným toastem, bílým pečivem nebo banketkami.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz