Carpaccio ze svíčkové
Carpaccio je italský pokrm. Základ je vždy stejný – na tenoučké, až průsvitné plátky nakrájené ty nejlepší kousky absolutně čerstvého syrového masa či zeleniny. Podává se většinou jako předkrm s bílým pečivem a sklenkou dobrého vína.
Doba přípravy 20 minut + uležení přes noc
Ingredience
500 g | čerstvé pravé svíčkové |
50-80 g | parmazánu |
1-2 ks | citrónu |
zelenina na ozdobení | |
olivový olej | |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Svíčkovou odblaníme a pokapeme olivovým olejem, citronovou šťávou, posypeme solí a pepřem, suroviny vetřeme do svíčkové, takto upravené maso zabalíme do potravinářské folie a necháme v lednici odstát do druhého dne
2. Druhý den maso necháme chvíli zamrazit, aby se lépe krájelo a ostrým nožem krájíme na tenké plátky
3. Na talíř rozložíme listy salátu, poklademe plátky svíčkové, pokapeme olivovým olejem posypeme hoblinkami parmazánu, ozdobíme zeleninou a podáváme.
Další recepty najdete na http://www.receptyonline.cz/