Carpaccio ze žampionů
Vegetariánské carpaccio
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
- Balsamico ocet 1,5 lžíce
- Citronová šťáva 1-2 lžičky
- Česnek 2 stroužky
- Ocet
- Olivový olej 1-2 lžíce
- Petrželka 2 lžíce
- Sůl špetka
- Žampióny 300 g
Postup
Klouboučky hub pečlivě očistíme a oloupeme, nožky odkrojíme a žampionky nakrájíme na tenké plátky.
Olej, ocet, bylinky a šťávu z citronů promícháme s pepřem a solí.Vidličkou vyšleháme do hladké emulze. Houby upravíme na talíře a přelijeme zálivkou.
Sladké carpacio zase můžeme udělat z tenkých plátků pomeranče, zdobené hořkou nastrouhanou čokoládou a kokosem
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz