Čerstvá masová polévka se smetanou
Masový vývar tak trochu jinak
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
- Brambory 100 g
- Cibule 5 ks
- Hovězí přední 80 g
- Máta peprná
- Mrkev 15 g
- Petržel 2 g
- Rajče 10 g
- Smetana 15 g
- Sůl
- Voda 3 dl
- Zelí hlávkové 50 g
Postup
Maso omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. První pěnu sebereme. Poté opereme a nakrájíme zeleninu (kromě hlávkového zelí) a dáme do vařící polévky. Všechno vaříme do poloměkka. Potom nakrájíme zelí, vložíme do hrnce, a když se polévka zase začne vařit, dáme do ní ještě nakrájené brambory. Půl hodiny před dovařením polévku osolíme podle chuti a přidáme rajče povařené (krátce) v bujonu. Hotovou polévku sejmeme z plotny a přidáme do ní šťávu připravenou z 1/5 zeleniny určené k přípravě polévky.
Na talíři polévku ozdobíme smetanou. Z masa uvařeného v polévce připravíme druhé jídlo.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz