Čerstvá masová polévka se smetanou

Masový vývar tak trochu jinak

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

  • Brambory 100 g 
  • Cibule 5 ks 
  • Hovězí přední 80 g 
  • Máta peprná 
  • Mrkev 15 g 
  • Petržel 2 g 
  • Rajče 10 g 
  • Smetana 15 g 
  • Sůl  
  • Voda 3 dl 
  • Zelí hlávkové 50 g

 

Postup

 

Maso omyjeme, vložíme do hrnce se studenou vodou a přivedeme k varu. První pěnu sebereme. Poté opereme a nakrájíme zeleninu (kromě hlávkového zelí) a dáme do vařící polévky. Všechno vaříme do poloměkka. Potom nakrájíme zelí, vložíme do hrnce, a když se polévka zase začne vařit, dáme do ní ještě nakrájené brambory. Půl hodiny před dovařením polévku osolíme podle chuti a přidáme rajče povařené (krátce) v bujonu. Hotovou polévku sejmeme z plotny a přidáme do ní šťávu připravenou z 1/5 zeleniny určené k přípravě polévky.

Na talíři polévku ozdobíme smetanou. Z masa uvařeného v polévce připravíme druhé jídlo.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz