Česneková ciabatta
Italská ciabatta podélně překrojená, se zářezy, ochucená prolisovaným česnekem, tymiánem, pepřem, solí a olivovým olejem, zapečené v troubě pod grilem dozlatova.
Doba přípravy 25 minut
Ingredience
ks | ciabatty |
1-2 ks | stroužky česneku |
1-2 lžíce | olivového oleje |
tymián | |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Italskou ciabattu podélně překrojíme (nedokrojujeme, musí zůstat v celku), pak na ní uděláme příčně zářezy
2. Připravenou ciabattu pokapeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme pepřem, posypeme tymiánem a zastříkneme prolisovaným česnekem nejlépe pomocí lisu na česnek
3. Do zářezů vetřeme všechny ingredience a pečivo vložíme do trouby pod gril, zapékáme asi 20 minut.
Doporučení:
Ciabattu můžete nahradit i českou bagetou.
Poznámka:
Ciabatta: Italský chléb podávaný většinou potřený česnekem, opečený na olivovém oleji a posypaný sýrem jako příloha k polévkám a pokrmům. Vyrábí se z bílé nebo hnědé mouky spojené olivovým olejem a ochucuje se bylinkami, které se buď vmíchají do těsta nebo sypou na povrch.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz