Chilli krevety
Marinované středně velké krevety, orestované, servírované s ochucenou majonézou. Skvělý teplý předkrm nebo také chuťovka k vínu.
Teplý krevetový předkrm. Doba přípravy 25 minut.
Ingredience
Na 20 kusů krevet: | |
20 ks | středně velkých krevet |
4 ks | stroužky česneku |
1 ks | chilli papričky |
80 ml | citronové šťávy |
1 lžíce | olivového oleje |
1 hrst | čerstvě nasekané hladkolisté petrželky |
majonéza se zelenými olivami | |
čerstvě namletý černý pepř | |
sůl |
Postup
1. Omyté krevety dáme do mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou jadřinců, přilijeme citrónovou šťávu
2. Osolíme, okořeníme nejlépe čerstvě namletým pepřem a vše důkladně promícháme, necháme 10 minut marinovat
3. Olivový olej rozpálíme ve velké pánvi s nepřilnavým dnem a pak na něm osmahneme krevety, stačí 2 minuty z každé strany
4. Orestované krevety posypeme hrstí nasekané hladkolisté petrželky a servírujeme s majonézou se zelenými olivami, případně s nějakým dipem.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz