Chilli krevety

Marinované středně velké krevety, orestované, servírované s ochucenou majonézou. Skvělý teplý předkrm nebo také chuťovka k vínu.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Teplý krevetový předkrm. Doba přípravy 25 minut.

Ingredience

 

Na 20 kusů krevet:
20 ks středně velkých krevet
4 ks stroužky česneku
1 ks chilli papričky
80 ml citronové šťávy
1 lžíce olivového oleje
1 hrst čerstvě nasekané hladkolisté petrželky
  majonéza se zelenými olivami
  čerstvě namletý černý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Omyté krevety dáme do mísy, přidáme k nim prolisovaný česnek, nasekanou chilli papričku zbavenou jadřinců, přilijeme citrónovou šťávu
2. Osolíme, okořeníme nejlépe čerstvě namletým pepřem a vše důkladně promícháme, necháme 10 minut marinovat
3. Olivový olej rozpálíme ve velké pánvi s nepřilnavým dnem a pak na něm osmahneme krevety, stačí 2 minuty z každé strany
4. Orestované krevety posypeme hrstí nasekané hladkolisté petrželky a servírujeme s majonézou se zelenými olivami, případně s nějakým dipem.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz