Chřest v palačince
Palačinky naplněné chřestem, servírované přelité dresinkem z dijonské hořčice, oleje, vody a nadrobno nasekaných bylinek.
Ingredience
Rozpis na 2 porce: | |
300 g | čerstvého zeleného chřestu |
70 g | hladké mouky |
100 ml | mléka |
1 lžička | vegety |
1 lžíce | minerální vody |
1 lžíce | másla |
1 ks | vejce |
olej na smažení | |
špetka soli | |
Na dresink: | |
60 ml | olivového oleje |
3 lžíce | studené vody |
1 lžíce | nadrobno nasekaných bylinek |
1 lžíce | dijonské hořčice |
Postup
1. Z mouky, mléka, rozklepnutého vejce, soli, připravíme tekuté těsto, necháme asi 20 minut odpočinout, přilijeme minerálku, rozmícháme a na rozehřátém oleji usmažíme slabé palačinky
2. Chřest oloupeme škrabkou na zeleninu, začínáme pod hlavičkou směrem dolů, dřevnatý konec odřízneme, pak dáme do studené osolené vody, přivedeme k varu, vaříme asi 10 minut
3. Uvařený chřest ihned zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat
4. Dobře okapaný krátce orestujeme na másle, ochutíme vegetou a zabalíme do palačinek
5. Připravíme dresink; hořčici vyšleháme vidličkou s olejem, vodou a nasekanými bylinkami, dresinkem přelijeme naplněné palačinky.
Doporučení:
Zdobíme čerstvou zeleninou.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz