Ciabatta s mozzarellou, sýrem a sušenými rajčátky
Teplý předkrm připravený z čerstvé ciabatty (italské bílé veky) potřené pestem, obložené mozarellou a sušenými rajčátky.
Doba přípravy 15 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
2 ks | nejlépe čerstvé ciabatty |
1 balení | mozarelly |
1 sklenička | sušených nebo sušených a nakládaných rajčátek |
1 sklenička | pesta |
snítky bylinek | |
olivový olej |
Postup
1. Ciabatty přepůlíme, rozrkojíme a z vnitřní strany potřeme pestem
2. Na pesto poklademe plátky mozarelly a sušená, nebo sušená a naložená, důkladně okapaná rajčátka
3. Obložené ciabatty pokapeme olivovým olejem a v troubě rozehřáté na 220 °C je zapečeme dozlatova
4. Ještě teplé pečivo ihned podáváme ozdobené snítky bylinek.
Doporučení:
Existuje mnoho variací tohoto receptu, například sušená rajčátka můžeme nahradit čerstvými rajčaty, ciabattu můžeme dále ozdobit olivami ...
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz