Cibulačka
Polévka z cibule, bílého vína a dalších ingrediencí, podávaná se zapečenou bagetou a nastrouhaným sýrem.
Doba přípravy 50 minut
Ingredience
800 g | cibule |
80 g | strouhaného sýra |
100 ml | bílého vína |
3 lžíce | másla |
3 lžíce | oleje |
1 lžíce | cukru krupice |
1 ks | menší bagety |
1 l | zeleninového vývaru |
mletý pepř | |
sůl |
Postup
1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, větší cibuli na půlkolečka
2. V širším hrnci na rozehřátém másle a oleji opékáme nakrájenou cibuli, po 15 minutách přisypeme cukr a opékáme, dokud cukr nezkaramelizuje
3. Pak opečenou cibuli zalijeme bílým vínem, povaříme, přilijeme horký vývar, dochutíme, solí i mletým pepřem a pomalu vaříme dalších 20 minut
4. Bagetu nakrájíme na plátky, posypeme nastrouhaným sýrem, zapečeme pod grilem, aby se sýr rozpustil a servírujeme s polévkou.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz