Cibulačka

Rychlá polévka

 

Autor Tradičnirecepty.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

  • Cibule 500 g
  • Chléb 2-3 krajíčky 
  • Kmín 1 špetka
  • Mléko 2 dl
  • Mouka hladká 2 lžíce
  • Sádlo 1 lžíce
  • Sůl 1 špetka
  • Špek uzená slanina 50 g
  • Vejce 2 kusy

 

Postup

 

Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky, slaninu na kostičky, vložíme na rozpálené sádlo, a vše osmažíme dozlatova, přidáme mouku a kmín, orestujeme a zalijeme vývarem. Vše promícháme, vaříme nejméně půl hodiny. Poté přidáme mléko, necháme přejít varem, přidáme šlehaná vejce a dochutíme solí a polévkovým kořením. Do jednotlivých porcí přidáváme nasucho opražený chléb, pokrájený na kostičky.

Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz