Cibulový koláč
Pokrm z Alsaska. Slaný koláč z orestované cibule, uzeného masa, smetany a vajíček.
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
1 kg cibule
90 g uzeného masa
90 g sádla nebo olivového oleje
240 ml smetany
3 ks vajíček
čerstvě umletý černý pepř
sůl
dortová forma
Postup
1. Na pánvičce rozehřejeme olej nebo sádlo a orestujeme na něm očištěnou, na kolečka nakrájenou cibuli
2. Dozlatova orastovanou cibuli osušíme nejlépe na savém papíru
3. Na pánvičku dáme na nudličky nakrájené uzené maso a několik minut z něho vysmažíme tuk
4. Smícháme vajíčka se smetanou a kořením, ke směsi přidáme cibuli a uzené maso a všechno nalijeme do dortové formy
5. Pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 220 °C a dalších cca 15 minut při nižší teplotě 190 °C.
Doporučení:
Servírujeme teplé!
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz