Cibulový koláč

Pokrm z Alsaska. Slaný koláč z orestované cibule, uzeného masa, smetany a vajíček.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 60 minut

Ingredience

 

1 kg cibule

90 g uzeného masa

90 g sádla nebo olivového oleje

240 ml smetany

3 ks vajíček

čerstvě umletý černý pepř

sůl

dortová forma

 

 

Postup

 

1. Na pánvičce rozehřejeme olej nebo sádlo a orestujeme na něm očištěnou, na kolečka nakrájenou cibuli
2. Dozlatova orastovanou cibuli osušíme nejlépe na savém papíru
3. Na pánvičku dáme na nudličky nakrájené uzené maso a několik minut z něho vysmažíme tuk
4. Smícháme vajíčka se smetanou a kořením, ke směsi přidáme cibuli a uzené maso a všechno nalijeme do dortové formy
5. Pečeme 10-15 minut v předehřáté troubě na 220 °C a dalších cca 15 minut při nižší teplotě 190 °C.

Doporučení:
Servírujeme teplé!

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz