Čínská kuřecí polévka
Pikantní polévka jemné vůně a chuti po kuřecím mase a žampiónech.
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
1,25 l | vody |
1/2 ks | kuřete |
100 g | žampiónů |
100 g | hrášku |
1 ks | vejce |
špetku mletého zázvoru | |
trošku kari koření | |
sójová omáčka | |
sůl |
Postup
1. Rozpůlenou půlku kuřete dáme do studené osolené vody a uvaříme doměkka
2. Uvařené kuřecí maso vykostíme, nakrájíme na menší kousky a vývar přecedíme
3. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampióny, hrášek, kari koření, špetku mletého zázvoru a asi 10 minut vaříme
4. Do polévky nakonec vhodíme nakrájené kuřecí maso, vmícháme rozšlehané vejce a ještě krátce povaříme
5. Polévku dochutíme sójovou omáčkou.
Doporučení:
Kdo nemá rád rozšlehané vajíčko v polévce, nemusí ho tam dávat. Pórek a trochu na jemno nakrájeného čínského zelí dá tomuto receptu nový ráz.
Poznámka:
Zelí stačí spařit přímo na talíři samotnou horkou polévkou.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz