Čínská pečená kachna
Kachna naditá plátky pomeranče, badyánem a skořicí, při pečení potíraná glazurou, servírovaná nakrájená na plátky.
Doba přípravy 130 minut + 2 hodiny doba chlazení
Ingredience
1 ks | kachny |
5 ks | plátků pomerančové kůry |
3 ks | hvězdiček badyánu |
1 ks | svitku skořice |
Na glazuru: | |
125 ml | vody |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | suchého sherry |
1 lžíce | medu |
2 lžičky | tmavého cukru |
1/4 lžičky | čínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř) |
Postup
1. Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, z břišní dutiny odstraníme přebytečný tuk, na několika místech propíchneme, pak kachnu na dvacet sekund ponoříme do vroucí vody a na dvě hodiny ji dáme chladit do ledničky
2. Připravíme si glazuru; sójovou omáčku přivedeme na mírném ohni k varu, necháme 1 minutu probublávat, pak přidáme vodu, med, sherry, tmavý cukr, koření, promícháme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí
3. Do břišní dutiny kachny dáme pomerančovou kůru, badyán, skořici a svážeme ji kuchyňským provázkem nebo sepneme pomocí pečicích jehlic
4. Kachnu potřeme glazurou, dáme prsama dolů na poolejovanou mřížku v pekáčku vyloženém alobalem, pečeme při 200 °C hodinu za častého potírání glazurou
5. Pak kachnu obrátíme a pečeme další hodinu doměkka, za častého potírání 6. Kachnu podáváme nakrájenou na plátky.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz