Čínská pečená kachna

Kachna naditá plátky pomeranče, badyánem a skořicí, při pečení potíraná glazurou, servírovaná nakrájená na plátky.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 130 minut + 2 hodiny doba chlazení

Ingredience

 

1 ks kachny
5 ks plátků pomerančové kůry
3 ks hvězdiček badyánu
1 ks svitku skořice
  Na glazuru:
125 ml vody
2 lžíce sójové omáčky
1 lžíce suchého sherry
1 lžíce medu
2 lžičky tmavého cukru
1/4 lžičky čínského koření pěti vůní (badyán, fenykl, skořice, hřebíček, pepř)

 

 

Postup

 

1. Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme, z břišní dutiny odstraníme přebytečný tuk, na několika místech propíchneme, pak kachnu na dvacet sekund ponoříme do vroucí vody a na dvě hodiny ji dáme chladit do ledničky
2. Připravíme si glazuru; sójovou omáčku přivedeme na mírném ohni k varu, necháme 1 minutu probublávat, pak přidáme vodu, med, sherry, tmavý cukr, koření, promícháme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí
3. Do břišní dutiny kachny dáme pomerančovou kůru, badyán, skořici a svážeme ji kuchyňským provázkem nebo sepneme pomocí pečicích jehlic
4. Kachnu potřeme glazurou, dáme prsama dolů na poolejovanou mřížku v pekáčku vyloženém alobalem, pečeme při 200 °C hodinu za častého potírání glazurou
5. Pak kachnu obrátíme a pečeme další hodinu doměkka, za častého potírání 6. Kachnu podáváme nakrájenou na plátky.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz