Čínské česnekové kuře
Porce kuřete přelité pikantní marinádou, upečené v troubě doměkka.
Doba přípravy 95 minut
Ingredience
1 ks | kuřete |
4-5 ks | stroužků česneku |
3 ks | kousky badyánu |
1 ks | asi 1 cm velkého kousku zázvoru |
250 ml | kuřecího vývaru |
125 ml | sójové omáčky |
60 ml | rybí omáčky |
1 lžíce | tmavého třtinového cukru |
1/4 lžičky | skořice |
1/4 lžičky | pepře |
Postup
1. Do mísy dáme plátky zázvoru, česnek, skořici, badyán, pepř, cukr, sójovou omáčku a rybí omáčku
2. Přilijeme kuřecí vývar, dobře promícháme
3. Omyté a osušené kuře naporcujeme, dáme do pekáče, přelijeme marinádou, zaklopíme a dáme péci na 60 až 80 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz