Citrónový likér
Recept z Itálie s původním názvem "Limoncello".
Doba přípravy 30 minut + 2 týdny luhování.
Ingredience
750 g | cukru |
10 ks | citronů |
1 l | 90 % alkoholu (destilátu) |
1 l | vody |
Postup
1. Citrony v horké vodě důkladně okartáčujeme, tence oloupeme kůru (nesmí být na ní bílá vrstva), dáme do sklenice o obsahu 3 l se širokým hrdlem a zalijeme alkoholem, necháme 1 týden macerovat, občas protřepeme
2. Svaříme vodu s cukrem a vychladlou vodou zalijeme citrony s alkoholem a ještě 1 týden necháme luhovat
3. Tedy celkově po 14 dnech likér scedíme a nalijeme do lahví.
Doporučení:
Tento likér se podává dobře vychlazený, i sklenice při servírování by měly být nachlazené.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz