Čokoládová pěna
Dezertní pěna připravená z čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a smíchané se sněhem z bílků a čerstvě vyšlehanou tuhou smetanou.
Doba přípravy 35 minut + doba chlazení
Ingredience
250 ml | smetany |
150 g | tmavé čokolády nejlépe s 80 % kakaa |
3 lžičky | tmavého rumu |
1 ks | žloutku |
Postup
1. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu
2. V jiné míse také ve vodní lázni ušleháme žloutky s rumem do tuhé pěny, opatrně přimícháme rozpuštěnou čokoládu
3. Smetanu vyšleháme do tuha a pak do ní zapracujeme připravenou zchladlou čokoládu spojenou s dalšími ingrediencemi
4. Pěnu necháme v lednici důkladně vychladit.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz