Čokoládová pěna

Dezertní pěna připravená z čokolády rozpuštěné ve vodní lázni a smíchané se sněhem z bílků a čerstvě vyšlehanou tuhou smetanou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 35 minut + doba chlazení

Ingredience

 

250 ml smetany
150 g tmavé čokolády nejlépe s 80 % kakaa
3 lžičky tmavého rumu
1 ks žloutku

 

 

Postup

 

1. Ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu
2. V jiné míse také ve vodní lázni ušleháme žloutky s rumem do tuhé pěny, opatrně přimícháme rozpuštěnou čokoládu
3. Smetanu vyšleháme do tuha a pak do ní zapracujeme připravenou zchladlou čokoládu spojenou s dalšími ingrediencemi
4. Pěnu necháme v lednici důkladně vychladit.

 

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz