Čokoládové trojhranky
Tvarohový dezert s čokoládou
Doba přípravy více než 60 minut
Ingredience
- Cukr krupice
- Cukr moučka
- Čokoláda na vaření
- Kakao
- Máslo
- Mléko
- Mouka polohrubá
- Olej
- Prášek do pečiva
- Pudinkový prášek
- Smetana
- Tvaroh
- Vejce
Postup
Pracovní postup
Korpus:
2 hrnky polohr. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 4 vejce, 1/2 pr. do peč., 1 hrnek mléka, 3/4 hrnku, oleje, 2 lžíce kakaa
Krém:
2 tvarohy (500g), 250g másla, 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena), 4 lžíce ml. cukru
Čokoládová poleva:
2 čokolády na vaření, 100 ml smetany, 50g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)
Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C.
Žloutky ušleháme s cukrem. Bílky ušleháme do husté pěny. Smícháme sypké ingredience.
Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi.
Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut.
Mezitím si připravíme krém. V kastrolku si rozpustíme máslo a necháme vychladnout.
Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Až máme korpus upečený, potřeme ho krémem.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min. na 1 hodinu vychladit. Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz