Coniglio al rosmarino
Coniglio al rosmarino neboli králík na rozmarýnu je oblíbené jídlo právě v Itálii. Jedná se o porce okořeněného a česnekem potřeného králíka, zprudka opečeného na oleji, dopečené v troubě spolu se slaninou, špekem a cibulí, podlité bílým vínem.
Doba přípravy 220 minut
Ingredience
1 ks | celého králíka |
5 ks | stroužků česneku |
2-3 ks | větší cibule |
200 ml | bílého vína |
200 g | špeku |
100 g | slaniny |
snítky rozmarýnu | |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Omytého, osušeného a naporcovaného králíka, lehce osolíme a okořeníme pepřem
2. Utřeme česnek se solí a porce masa touto směsí pomažeme, pak maso zprudka orestujeme na dobře rozehřátém oleji, aby se pěkně zatáhlo
3. Lehce opečené porce králíka vložíme do pekáčku, přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, kousky špeku a slaniny, maso posypeme čerstvým rozmarýnem
4. V troubě vyhřáté na 160-170 °C pečeme asi 3 hodiny, za občasného podlévání bílým vínem, vodou a přeléváním šťávy z výpeku.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz