Crém brûlée
Sladký dezert zapečený pod grilem.
Doba přípravy 40 minut
Ingredience
Recept na 10 porcí: | |
5 ks | žloutků |
10 ks | malých zapékacích misek |
2 lžičky | mleté kávy |
60 g | krupicového cukru |
4 dl | smetany na šlehání |
krupicový cukr na posypání |
Postup
1. Smetanu, žloutky a cukr promícháme metličkou
2. Přidáme kávu a směs nalijeme do 10 malých zapékacích misek
3. Rozložíme je na hlubší plech naplněný vodou, vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C a v této lázni vaříme asi půl hodiny
4. Před podáváním posypeme horký krém v mističkách krupicovým cukrem a necháme ještě 5 minut zapéct pod grilem
5. Podáváme horké.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz