Domácí oříšková čokoláda
V domácích podmínkách vyrobená mléčná čokoláda plněná upraženými oříšky a rozinkami nebo sultánkami.
Doba přípravy 35 minut
Ingredience
500 g | mléčné čokolády |
350 g | lískových očíšků |
40 g | kokosového tuku |
3 lžíce | rozinek nebo sultánek |
plochá forma 26 x 20 cm | |
alobal |
Postup
1. Celé oříšky nasucho opražíme, necháme vychladnout
2. Rozpustíme kokosový tuk, přidáme čokoládu naporcovanou ne menší kousky a za stálého míchání ji necháme rozehřát
3. Plochou formu o velikosti asi 26 x 20 cm vyložíme alobalem, vlijeme do ní polovinu tekuté čokolády
4. Povrch posypeme rozinkami a lískovými oříšky
5. Zalijeme druhou polovinou čokolády, necháme v chladu ztuhnout
6. Před podáváním čokoládu nalámeme na menší kousky.
Doporučení:
Samozřejmě na tento recept můžete použít i čokoládu hořkou. I náplň lze obměnit, použijeme například vlašské ořechy a kandované ovoce.
Poznámka:
U tohoto receptu je velmi důležitý právě kokosový tuk, bez něj by domácí čokoláda po vychladnutí zešedla.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz