Domácí pivní sýr

Nastrouhaný romadúr smíchaný s máslem, tvarohem a mletou paprikou, zalitý pivem, po uzrání nechaný v čistém plátně důkladně odkapat ...

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 20 minut + doba zrání

Ingredience

 

250 g měkkého plnotučného tvarohu
125 g romadúru
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce másla
1 dl piva desítky
  špetka kmínu
  sůl

 

 

Postup

 

1. Romadúr nastrouháme na jemno
2. V misce utřeme změklé máslo do pěny a vmícháme k němu měkký tvaroh
3. Přidáme nastrouhaný romadúr, mírně osolíme, okmínujeme, opaprikujeme, promícháme a přendáme do kameninové nebo porcelánové misky
4. Vše zalijeme pivem, zakryjeme talířkem nebo utěrkou a v teple necháme asi týden zrát, když sýr uzraje, vystoupí pivo nad hmotu (pokud máme méně kvalitní tvaroh, zůstane pivo pod sýrem)
5. Pak pivo slijeme, sýr vyklopíme z misky do čistého hadříku, zatočíme a necháme odkapat.

Doporučení:
Abychom získali ušlechtilou plíseň pro kvalitní zrání domácího pivního sýru, musíme použít sýr, který obsahuje "správné" bakterie, například romadúr. Můžeme však také naložit olomoucké syrečky nebo nivu.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz