Dort z piškotového korpusu plněný tvarohovou náplní a jahodami
Piškotový korpus naplněný tvarohovou náplní a půlkami jahod, ozdobený opět jahodami a vyšlehaným tvarohem.
Jahodovo-tvarohový dort. Doba přípravy 60 minut.
Ingredience
Na korpus: | |
250 g | hladké mouky |
250 g | cukru krupice |
250 g | másla |
100 ml | vlažné vody |
100 ml | oleje |
4 ks | vajec |
1/2 sáčku | prášku do pečiva |
mouka na vysypání plechu | |
tuk na vymazání plechu | |
dortová forma 23 cm | |
Na náplň a zdobení: | |
2 ks | vaničky tučného tvarohu |
1 ks | vejce |
125 g | másla |
2 sáčky | vanilkového cukru |
čerstvé jahody | |
moučkový cukr dle chuti |
Postup
1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky
2. Žloutky šleháme s cukrem, postupně přidáváme olej a vlažnou vodu, nakonec zamícháme mouku promíchanou s práškem do pečiva
3. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta
4. Hmotu nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypanou dortovou formu
5. Pečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) dorůžova
6. Korpus necháme vychladnout, vyklopíme ho z formy a v půli překrojíme na dvě kola
7. Připravíme si náplň; povolené máslo vyšleháme s cukry a vejcem, pozvolna do něj zašleháme obě vaničky tvarohu
8. Jahody důkladně omyjeme a necháme úplně oschnout
9. Spodní část piškotového korpusu vrátíme zpět do formy a potřeme ji částí tvarohové náplně, poklademe polovinami jahod, ovoce zaděláme opět tvarohovou náplní
10. Položíme druhou část piškotového korpusu, tu poklademe jahodami a dort potřeme zbylou tvarohovou náplní
11. Hotový dort necháme v lednici ztuhnout.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz