Drubková polévka
Polévka z povařených kuřecích drůbků, květáku, mrkve a koření, s vložkou tenkých nudlí.
Doba přípravy 60 minut
Ingredience
300 g | drůbežích drůbků (žaludky, krky, srdce, křídla) |
300 g | květáku |
100 g | mrkve |
40 g | polévkových nudlí |
20 g | másla |
200 ml | mléka |
1 lžíce | hladké mouky |
1 ks | cibule |
1 l | vody |
muškátový květ | |
petrželka | |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Očištěné a oprané drůbky a cibuli vložíme do 1 litru studené vody, osolíme a zvolna vaříme téměř doměkka
2. Do vývaru přidáme růžičky květáku a na kolečka nakrájenou mrkev a vše vaříme do změknutí
3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drůbků a zeleniny, rozšleháme a povaříme
4. Do vroucí polévky vsypeme nudle a za častého míchání zvolna vaříme
5. Přilijeme mléko, přidáme rozkrájené drůbky a zeleninu
6. Nakonec polévku dochutíme pepřem, muškátovým oříškem a nasekanou petrželkou.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz