Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Porce malých buchtiček z kynutého těsta, upečené dozlatova, servírované přelité vanilkovým krémem.
Doba přípravy 120 minut včetně kynutí
Ingredience
| 500 g | hladké mouky | 
| 25 g | droždí | 
| 300 ml | mléka | 
| 2 lžíce | cukru krupice | 
| 2 lžíce | oleje | 
| 1 ks | vejce | 
| špetka citronové kůry | |
| špetka soli | |
| tuk na vymazání pekáčku | |
| mouka na pomoučení válu | |
| Na krém: | |
| 800 ml | mléka | 
| 2 lžíce | cukru krupice | 
| 1 lžíce | vanilkového cukru | 
| 4 ks | žloutků | 
| 1 ks | sáčku vanilkového pudinkového prášku | 
Postup
1. Z rozdrobeného droždí, trochy hladké mouky, krupicového cukru a vlažného mléka připravíme hustý kvásek, který necháme vykynout
2. Do mísy dámě zbylou prosátou mouku, vmícháme krupicový cukr, vlažné mléko, rozklepnuté vejce, vzešlý kvásek, citronovou kůru, olej, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále stejnoměrné válečky o průměru asi 2 cm, které naskládáme vedle sebe do tukem vymazaného pekáčku a pak válečky příčně překrájíme na dílky asi 2,5 cm velké
4. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova
5. Připravíme si krém: v části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, žloutky a vanilkový cukr, vlijeme do zbylého horkého oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do zoustnutí
6. Buchtičky podáváme přelité teplým krémem.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
