Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Porce malých buchtiček z kynutého těsta, upečené dozlatova, servírované přelité vanilkovým krémem.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 120 minut včetně kynutí

Ingredience

 

500 g hladké mouky
25 g droždí
300 ml mléka
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce oleje
1 ks vejce
  špetka citronové kůry
  špetka soli
  tuk na vymazání pekáčku
  mouka na pomoučení válu
  Na krém:
800 ml mléka
2 lžíce cukru krupice
1 lžíce vanilkového cukru
4 ks žloutků
1 ks sáčku vanilkového pudinkového prášku

 

 

Postup

 

1. Z rozdrobeného droždí, trochy hladké mouky, krupicového cukru a vlažného mléka připravíme hustý kvásek, který necháme vykynout
2. Do mísy dámě zbylou prosátou mouku, vmícháme krupicový cukr, vlažné mléko, rozklepnuté vejce, vzešlý kvásek, citronovou kůru, olej, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále stejnoměrné válečky o průměru asi 2 cm, které naskládáme vedle sebe do tukem vymazaného pekáčku a pak válečky příčně překrájíme na dílky asi 2,5 cm velké
4. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova
5. Připravíme si krém: v části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, žloutky a vanilkový cukr, vlijeme do zbylého horkého oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do zoustnutí
6. Buchtičky podáváme přelité teplým krémem.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz