Všechny produkty jsou skladem. Vyřízené objednávky odesíláme do 24 hodin.

Dýňová krémová polévka

Na orestované cibulce podušené kostky dýně, povařené ve vývaru, rozmixované, zjemněné smetanou.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy  60 minut

Ingredience

 

1 kg dýně (hokajdo)
60 g másla
4 sklenice vývaru nebo vody a kostky bujónu
3/4 hrnku smetany ke šlehání
1 ks cibule
  na jemno nakrájena bazalka na ozdobu
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Dýni oloupeme a nakrájíme na kousky
2. V hrnci rozehřejte máslo, nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli a velmi pozvolna ji opékejte asi 15 minut doměkka
3. K cibuli přidáme dýni, přilijeme vývar a zvolna vaříme zaklopené 20 minut, než dýně změkne, pak polévku necháme vychladnout
4. Měkkou dýni s vývarem po dávkách na jemno rozmixujeme, rozmixovanou hmotu vrátíme zpět do hrnce
5. Přilijeme smetanu, polévku osolíme, okořeníme pepřem a za stálého míchání ji důkladně prohřejeme
6. Před podáváním jednotlivé porce posypte na jemno nakrájenou čerstvou bazalkou.

Doporučení:
Pokud dáváte přednost hustší polévce bez mléka, smetanu vynechejte. Když není dýně úplně dozrálá, lze ji použít i neoloupanou, kůra vařením změkne. Dozrálá dýně se musí před vařením oloupat.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz