Fancy bourbon
Míchaný nápoj z bourbonu, triple sec nebo Cointreau, cukru a hořké.
Doba přípravy 3 minuty
Ingredience
Rozpis na 1 nápoj: | |
(1díl – 2 cl) | |
2 díly | bourbonu |
1/2 lžičky | triple sec nebo Cointreau |
1/2 lžičky | krystalového cukru |
2 střiky | hořké (bitters) |
spirálka citrónové kůry | |
kostky ledu | |
drcený led | |
šejkr | |
barové sítko | |
sklenice old fashioned o obsahu 170-230 ml |
Postup
1. Šejkr do poloviny naplníme kostkami ledu
2. Nalijeme triple sec nebo Cointreau a bourbon
3. Přidáme cukr a hořkou (bitters) a důkladně protřepeme
4. Přecedíme přes barové sítko do sklenice do tří čtvrtin naplněné drceným ledem
5. Spirálku citrónové kůry vymačkáme do nápoje a vyhodíme.
Doporučení:
Cointreau - Vyrábí se podle přísně tajné receptury, v zásadě spojením neutrálního lihu s výluhy kůry hořkých haitských pomerančů a dalších citrusových plodů z Brazílie a Španělska. Má příjemnou pomerančovou vůni, intenzivní kořeněnou a zároveň sladkou chuť.
Triple sec – Pomerančový likér, druh Curacaa, vyrobený ze slupek malých zelených pomerančů s karibského ostrova Curacao. Pojem triple sec znamená trojnásobně suchý, přesto není tento likér výrazně suchý. Curacao je je k sehnání v různých barvách – modré, zelené, červené i žluté.
Angostura bitters – hořký likér. Jedná se o aromatický přípravek určený k dochucení míchaných nápojů, je to nezbytná přísada mnohých koktejlů.
Angostura Bitter je lihovina s nízkým obsahem cukru; intenzivní tmavočervená barva, výrazná vůně a rozvinutá hořkost, která odnímá nežádoucí sladkost a zvýrazňuje chuť. Používá se jako barvící, aromatizující a ochucující součást míšených nápojů. Pochází z Venezuela, nyní Trinidad. Byla založená roku 1824. Vyrábí se podle v tajnosti udržované receptury macerací kůry skořice, kakaových bobů a dalších ...
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz