Frittata ze dvou druhů sýrů
Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.
Doba přípravy 55 minut
Ingredience
150 g | těstovin fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...) |
85 g | mraženého hrášku |
85 g | mražené kukuřice |
50 g | nastrouhaného čedaru |
150 ml | mléka |
1/2 lžičky | olivového oleje |
1 lžička | tymiánových lístků |
2 lžíce | nastrouhaného parmazánu |
1 ks | červené papriky |
1 ks | pórku |
2 ks | vajec |
voda | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup
1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, 3 minuty před koncem vaření dáme do vody hrášek, kukuřici, na kolečka nakrájený pórek, očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku a necháme mírně změknout
2. Pak vše scedíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy o průměru cca 1,2 litru
3. Mléko prošleháme s rozklepnutými vejci, vmícháme tymián, většinu na jemno nastrouhaného čedaru i parmazánu, sůl a pepř
4. Směs vlijeme na těstoviny, zlehka promícháme a posypeme zbylými sýry, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova
5. Před podáváním necháme frittatu chvílí zchladnout.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz