Frittata ze dvou druhů sýrů

Uvařené těstoviny fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...) spolu se zeleninou, zapečené dozlatova s vejci a dvěma druhy sýrů.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 55 minut

Ingredience

 

150 g těstovin fusilli (tenké makarony, penne, rigatoni ...)
85 g mraženého hrášku
85 g mražené kukuřice
50 g nastrouhaného čedaru
150 ml mléka
1/2 lžičky olivového oleje
1 lžička tymiánových lístků
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 ks červené papriky
1 ks pórku
2 ks vajec
  voda
  mletý pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, 3 minuty před koncem vaření dáme do vody hrášek, kukuřici, na kolečka nakrájený pórek, očištěnou na tenké nudličky nakrájenou papriku a necháme mírně změknout
2. Pak vše scedíme a dáme do olejem vymazané zapékací mísy o průměru cca 1,2 litru
3. Mléko prošleháme s rozklepnutými vejci, vmícháme tymián, většinu na jemno nastrouhaného čedaru i parmazánu, sůl a pepř
4. Směs vlijeme na těstoviny, zlehka promícháme a posypeme zbylými sýry, dáme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme 35-40 minut dozlatova
5. Před podáváním necháme frittatu chvílí zchladnout.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz