Grantinovaný bílý chřest
Chřest je výborný i zapečený, například podle tohoto receptu spolu s plátky anglické slaniny, česnekovými výhonky a uzeným sýrem. Bílý je nutné oloupat, u zeleného chřestu se loupá jen spodní část, dřevnaté konce také odkrojíme ...
Autor ReceptyOnLine.cz
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
12 ks | pazochů bílého chřestu |
150 g | libové anglické slaniny |
150 g | uzeného sýru |
50 g | česnekových výhonků |
citronová šťáva | |
tymián | |
máslo | |
pepř | |
sůl |
Postup
1. Oloupaný syrový chřest narovnáme do zapékací misky vymazané máslem
2. Pokapeme citronovou šťávou, poklademe plátky anglické slaniny, posypeme nakrájenými česnekovými výhonky, osolíme, lehce opepříme a okořeníme tymiánem
3. Dáme zapéci do vyhřáté trouby na 200 °C
4. Zhruba po 15 minutách je chřest měkký, na chřest poklademe plátky uzeného sýra a ještě 3 minuty necháme sýr roztavit.
Doporučení:
Podáváme s vařenými brambory ochucenými máslem, které ještě posypeme nasekanou petrželkou.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz