Grantinovaný bílý chřest

Chřest je výborný i zapečený, například podle tohoto receptu spolu s plátky anglické slaniny, česnekovými výhonky a uzeným sýrem. Bílý je nutné oloupat, u zeleného chřestu se loupá jen spodní část, dřevnaté konce také odkrojíme ...

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 30 minut

Ingredience

 

12 ks pazochů bílého chřestu
150 g libové anglické slaniny
150 g uzeného sýru
50 g česnekových výhonků
  citronová šťáva
  tymián
  máslo
  pepř
  sůl

 

 

Postup

 

1. Oloupaný syrový chřest narovnáme do zapékací misky vymazané máslem
2. Pokapeme citronovou šťávou, poklademe plátky anglické slaniny, posypeme nakrájenými česnekovými výhonky, osolíme, lehce opepříme a okořeníme tymiánem
3. Dáme zapéci do vyhřáté trouby na 200 °C
4. Zhruba po 15 minutách je chřest měkký, na chřest poklademe plátky uzeného sýra a ještě 3 minuty necháme sýr roztavit.

Doporučení:
Podáváme s vařenými brambory ochucenými máslem, které ještě posypeme nasekanou petrželkou.

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz