Grilovaná krkovička
Nakládaná krkovička připravená na grilu.
Grilovaná klasika. Doba přípravy 25 minut + doba odležení.
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
600 g | krkovičky |
4 lžíce | hořčice |
4 lžíce | oleje |
2 lžíce | sójové omáčky |
4 ks | stroužků česneku |
mletý černý pepř | |
drcený kmín | |
chilli koření | |
bylinková sůl |
Postup
1. Krkovičku dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtyři silnější plátky, nařízneme v krajích, případně ji naklepeme
2. Maso osolíme bylinkovou solí, potřeme rozetřeným česnekem, mletým pepřem, chilli kořením, kmínem, hořčicí, zakapeme sójovou omáčkou, naložíme do oleje a necháme v chladnu nejlépe do druhého dne naležet
3. Druhý den položíme plátky masa na mřížku grilu potřenou tukem a grilujeme, na rozehřátých uhlících, z obou stran 6 až 13 minut (záleží, jestli maso budeme chtít více nebo méně propečené).
Doporučení:
Podáváme s čerstvým pečivem.
Poznámka:
V případě, že grilujeme steaky, tedy krkovičku vysokou tak 1,5-2 cm, maso nenaklepáváme (snad jen pěstí mírně poboucháme), ani na bocích ji nenařezáváme, je to zbytečné. Krkovičku grilovanou na přírodu v tenkých plátcích naopak důkladně naklepáváme a hlavně na několika místech nařezáváme, aby se nám nekroutila. Tenké plátky zprudka grilujeme 1-2 minuty z každé strany, silnější steaky zprudka z obou stran opečeme a pak na mírnějším teple dopékáme těch 6-13 minut.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz