Grilovaná vepřová žebírka
Jedna z mnoha variant přípravy vepřových žebírek grilováním.
Žebírka na grilu - klasika pro Vaší garden párty. Doba přípravy 30 minut + doba marinování
Ingredience
2 kg | větších vepřových žebírek |
6 lžic | sójové omáčky |
4 lžíce | bílého vinného octa |
3 lžíce | medu |
1 lžíce | cukru |
1 lžíce | solamylu |
1/2 lžičky | soli |
špetka cayenského pepře | |
bílý pepř |
Postup
1. Žebírka opláchneme, osušíme a pak je rozsekáme nebo nakrájíme na 4-8 porcí
2. Připravíme si marinádu ze sójové omáčky, medu, octa a cukru, kterou opepříme a osolíme
3. Žebírka vložíme do ploché mísy, pokapeme marinádou a necháme přikryté 1 až 2 hodiny při pokojové teplotě marinovat
4. Maso vyjmeme z marinády a necháme dobře okapat
5. Marinádu dáme do menšího hrnce a přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v malém množství studené vody a za stálého míchání horkou marinádu, rozpuštěným solamylem, zahustíme
6. Žebírka grilujeme asi 16 minut za častého obracení
7. Nakonec maso potřeme zahuštěnou omáčkou a můžeme je servírovat.
Doporučení:
Jako přílohu podáváme čerstvý chléb.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz