Grilované krevety s chilli omáčkou
Marinované a pak grilované krevety, servírované přelité chilli omáčkou.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
200 g | krevet (čestvé nebo i mražené) |
Na marinádu: | |
5 lžic | olivového oleje |
1 snítka | rozmarýnu |
1 snítka | tymiánu |
šťáva z 1 ks citrónu | |
sůl | |
Na chilli omáčku: | |
3 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | nasekaných chilli papriček |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | cibule |
Postup
1. Mražené krevety necháme v lednici pozvolna rozmrazit, krevety opláchneme, osušíme a naložíme na 1 hodinu do marinády, kterou připravíme z olivového oleje, do kterého zamícháme nasekané bylinky a citrónovou šťávu, dle chuti ji osolíme
2. Marinované krevety uložené v lednici během marinování občas lehce promícháme, aby se marinovali rovnoměrně
3. Krevety grilujeme na roštu grilu zprudka, cca 2 minuty z každé strany (nejlepší je krevety napíchat na grilovací jehly, půjde to pak rychleji), nebo je můžeme orestovat na oleji na pánvičce
4. Pokud připravujeme pokrm na grilu, nalijeme zvlášť na pánvičku olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, rozetřený česnek a chilli spolu s trochou marinády a necháme lehce zpěnit, ihned odstavíme, v případě, že krevety budeme restovat, pak použijeme výpek z krevet jako základ na omáčku
5. Jednotlivé porce grilovaných krevet přeléváme chilli omáčkou a podáváme například s čerstvým pečivem.
Doporučení:
Krevety můžeme ozdobit kolečky citrónu a také je servírovat na natrhaných listech libovolného salátu.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz
Poznámka:
Postup, jak se předpřipravují čerstvé krevety najdete zde: Úprava krevet.