Grilované sous vide kachní prsíčko a pórek
Nejprve pomocí metody sous-vide uvařené kachní prso a pórek, pak obojí grilované na roštu grilu. Recepty sous-vide.
Doba přípravy 130 minut
Ingredience
1 ks | kachní prso s kůží |
1 ks | tenčí mladý pórek |
5 g | másla |
1 snítka | tymiánu, rozmarýnu nebo estragonu |
čerstvě mletý pepř | |
mořská sůl | |
kousek špeku na pomazání mřížky grilu | |
Ostatní: | |
hrnec na sous-vide, sáček určený pro sous-vide vaření, vakuovačka |
Postup
Postup:
- Nastavte sous-vide lázeň podle toho, jak moc růžové nebo propečené kachní prso máte rádi, pohybujte se ve škále 57 °C, kdy i po ogrilování bude téměř rare, až po 67 °C, kdy ve finále bude mít jen lehce růžovou barvu
- Očistěte kachní prso od případných zbývajících kusů peří a ostrým nožem nakrojte kůži na proužky, osolte, opepřete čerstvě mletým pepřem
- Vložte maso do sáčku určeného pro sous-vide vaření spolu s bylinkou – tu dejte na stranu bez kůže, zavakuujte
- Přesuňte do lázně předehřáté na požadovanou teplotu a nechte zde maso 60 minut
- Lázeň nyní nastavte na 85 °C, proces opakujte s pórkem zavakuovaným spolu se solí, pepřem, kouskem másla a bylinkou podle jeho šířky 30 – 60 minut
- Maso i pórek vyndejte z pytlíku a odstraňte bylinky
- Mříž rozpáleného grilu pomažte špekem a na místo s nejvyšší teplotou položte prsíčko kůží dolů do doby, dokud nezezlátne, po pár minutách přidejte do méně horkých míst i podélně rozpůlený pórek
- Vše dogrilujte i z druhé strany.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz