Grilovaný chřest
Jen chvíli povařený chřest, grilovaný na pánvi, v troubě nebo na venkovním grilu, servírovaný přelitý zálivkou.
Doba přípravy 15 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
300 g | chřestu |
olivový olej | |
voda | |
sůl | |
60 ml | Na zálivku: |
2 lžíce | exra virgin olivového oleje |
limetkové šťávy | |
nejlépe čerstvě namletý pepř | |
sůl |
Postup
1. Chřest vložíme do vařící osolené vody a vaříme jen 1 minutu, vodu slijeme a zeleninu ihned prolijeme studenou vodou
2. Stonky chřestu necháme důkladně okapat, pak je omastíme olivovým olejem a grilujeme na grilovací pánvi, nebo v troubě pod grilem, případně i na venkovním roštu grilu a to zprudka, asi 2 minuty
3. Porce chřestu přelijeme olivovou zálivkou a ihned podáváme například ke steakům.
Příprava zálivky:
Limetkovou šťávu prošleháme spolu s olivovým olejem, mírně ji osolíme a okořeníme pepřem.
Doporučení:
Takto ugrilovaný chřest nakrájený na menší části se skvěle hodí od zeleninových salátů.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz