Grilovaný hermelín s bramborovými lupínky a pečenými plátky žampionů
Hermelíny obalené v bramborových lupíncích, pokladené orestovanými žampiony a dalšími bramborovými lupínky, grilované na roštu grilu zamotané do papíru na pečení a alobalu.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
Rozpis na 4 porce: | |
1 balení | Sedlčanský Hermelín na gril (balení obsahuje 4 ks sýra) |
40 g | bramborových lupínků |
50 ml | olivového oleje |
2 ks | velké žampióny |
2 lžíce | pokrájené pažitky |
špetka mletého kmínu | |
špetka mletého pepře | |
papír na pečení |
Postup
1. Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky, potom je zprudka opečeme na 2/3 olivového oleje, osolíme, opepříme a okmínujeme
2. Hermelíny potřeme zbylým olejem, obalíme je v drcených bramborových lupíncích, poklademe žampiony, posypeme zbylými lupínky, zakryjeme plátkem pečicího papíru, a to celé zabalíme do alobalu
3. Grilujeme z každé strany 5 – 7 minut
4. Hotové Hermelíny rozdělíme na talíře a posypeme čerstvou pažitkou.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz