Grilovaný losos s limetkovým máslem
Losos grilovaný na limotkovém másle s kapkou olivového oleje
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
- Limetka nasekaná kůra, 2 lžíce
- Losos 6 filetů, s kůží
- Olivový olej na potření
- Pepř
- Sůl
Postup
1. Nejprve udělejte limetkové máslo: česnek utřete s limetkovou šťávou, solí a pepřem co nejvíc dohladka, ideálně v těžkém hmoždíři. Pak směs postupně přidávejte ke změklému máslu a dokonale promíchejte. Zabalte do potravinářské fólie a nechte ztuhnout.
2. Filety důkladně ze všech stran osolte a opepřete, lehce potřete olivovým olejem a pak je čtyři minuty z každé strany grilujte. Posypte limetkovou kůrou a podávejte s plátkem limetkového másla.
Na limetkové máslo:
1 velký stroužek česneku | 125ml čerstvé limetkové šťávy | 1 lžičky soli + 1/2 lžičky černého pepře | 125g změklého másla
Další recepty najdete na www.tradicnirecepty.cz