Gulášová polévka
Polévka s vložkou nakrájených brambor a masa.
Doba přípravy 80 minut
Ingredience
2,25 l | vody |
350 g | předního masa hovězího |
nebo vepřového | |
450 g | brambor |
5 g | tuku |
5 g | hladké mouky |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | větší cibule |
mletá paprika | |
mletý pepř | |
kmín | |
sůl |
Postup
1. Maso nakrájíme na menší kousky, orestujeme ho na zpěněné cibuli
2. Asi po 10 minutách zaprášíme pánev hladkou moukou, vše podlijeme trochou vody, osolíme a za občasného míchání ještě chvíli dusíme
3. Přidáme vodu a maso vaříme do poloměkka
4. Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené brambory, mletou papriku, mletý pepř, kmín a česnek utřený se solí a vaříme na mírném ohni, až jsou brambory i maso doměkka.
Doporučení:
- V létě můžeme přidat při vaření ještě 2 pokrájená rajčata a drobně nakrájenou papriku.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz