Hamburger klasik

Základní recept na mletý hamburger orestovaný na oleji nebo opečený na grilu, servírovaný v bulce.

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Mletý hamburger. Doba přípravy 40 minut.

Ingredience

 

Rozpis na 4 porce:
500 g mletého hovězího masa (ze svíčkové nebo hovězího zadního)
80 ml minerálky
4 ks hamburgerové bulky (pečivo)
1 ks menší cibule
2 lžíce hořčice
  mletý černý pepř
  sůl
  máslo na opékání

 

 

Postup

 

1. Maso jemně umeleme na ručním nebo elektrickém mlýnku, prohněteme s minerálkou, opepříme a osolíme
2. Ze směsi vytvarujeme čtyři ploché placičky (hamburgery)
3. Zprudka je orestujeme po obou stranách na másle na pánvi nebo je potřeme rozpuštěným máslem a opečeme pod předehřátým grilem, či na roštu
4. Bulky (housky) rozpůlíme, spodní díl potřeme hořčicí, položíme na něj opečený hamburger a na něj kolečka nakrájené cibule
5. Přiklopíme vrškem žemle a ihned podáváme.

Doporučení:
Hamburgery můžeme doplnit plátky listového salátu, rajčat, tvrdého sýra a chuť zvýraznit kečupem, majonézou ...

Další recepty na: http://www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz