Hermelínové brambory

Pečené brambory ochucené sýrem a hermelínem

 

Autor ReceptyOnLine.cz 

Doba přípravy 25 minut

Ingredience

 

750 g nových (raných) brambor
200 g hermelínu
100 g tvrdého sýra
1 lžíce másla
  česnek
  sůl
  voda

 

 

Postup

 

1. Větší brambory dobře opereme, ale neloupáme
2. Rozpůlíme je po délce a na rozkrojené straně potřeme peroutkou namočenou v rozpuštěném másle
3. Brambory vyskládáme na plech řeznou stranou nahoru a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C doměkka, během pečení brambory mírně kropíme vodou, aby byly po upečení křehčí
4. Brambory vytáhneme z trouby, řeznou plochu potřeme česnekem utřeným se solí, poklademe plátky hermelínu a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem
5. Dáme je do trouby na chvíli zapéci.

 

Další recepty najdete na www.receptyonline.cz

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz