Horká sangria s pomerančovou šťávou
Horký nápoj z vína s pomerančem, jablky a citróny.
Doba přípravy 30 minut
Ingredience
Pro 4 osoby: | |
3 ks | pomeranče |
2 ks | jablka |
2 ks | citróny |
2 ks | hvězdičky badyánu |
2 ks | skořicové tyčinky |
1 ks | kostka cukru |
1 l | suchého červeného vína |
100 ml | sirupu z granátových jablek |
Postup
1. Pomeranč omyjeme horkou vodou a kostkou cukru otřeme kůru
2. Ze všech pomerančů vymačkáme šťávu
3. Pomerančovou šťávu a víno ohřejeme, ale nevaříme
4. Přidáme badyán a skořici a necháme 10 minut táhnout
5. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kostičky
6. Citróny omyjeme horkou vodou, nakrájíme je na kolečka a kolečka potom na čtvrtiny
7. Citrón, jablka a pomerančovou kůru s kostkou cukru přidáme do punče a nápoj osladíme sirupem.
Další recepty na: http://www.receptyonline.cz