Houskové knedlíky
Knedlíky s přísadou žemle.
Doba přípravy 40 minut
Ingredience
380 g | hrubé mouky |
300 g | mléka |
145 g | žemle (rohlíky, veka) |
10 g | soli |
8 g | prášku do pečiva |
1 ks | vejce |
Postup
1. Mouku prosejeme spolu s pečícím práškem, malé množství mouky si dáme stranou na vyválení knedlíků
2. Přidáme něco málo soli, vejce rozmícháme s trochou vlažného mléka a zbylé mléko a lehce promícháme, až vznikne těsto, do kterého vmícháme nakrájenou žemli
3. Knedlíkové těsto rozkrájíme na díly, které rozválíme na šišky o průměru asi 5 cm a délce 20 cm, vkládáme je do vařící, mírně osolené vody a vaříme 20-25 minut, po zavaření knedlíky lehce nadzvedneme, aby se nepřichytili ke dnu a občas je obrátíme
4. Uvařené knedlíky vyjmeme a ihned propícháme vidličkou, aby vyprchala pára.
Další recepty najdete na www.receptyonline.cz